[...] zmielone, dobrze doprawione i z takiego różne potrawy można przyrządzać: kotleciki, pulpety, spaghetti, gołąbki (z brązowym ryżem), pieczeń na kanapki, dodawać do leczo, także zachęcam do spróbowania :) Ryby również są bardzo dobrym wyborem, a inne źródła białka prócz nabiału to warzywa strączkowe i jajka. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
To co wyżej zjadłem dziś. A taki ogólny opis "diety" wygląda tak: I - tu zawsze to co dzisiaj czyli - owsianka (płatki górskie) na mleku 0,5%, garść migdałów; wcześniej jadłem jogurt naturalny z musli ale polecono mi tu na tym forum owsiankę:) TAK, OWIES GIT, JEDNAK BRAKUJE DOBREGO ŹRÓDŁA BIAŁKA II - jakieś owoce, ostatnio marchewka z [...]
[...] o układaniu diety wege, bo juz pisalam tyle razy ze mi sie nie chce tak jak i "wam" w większości nie chce sie jesc zdrowo, niestety. Wypisz sobie wegetariańskie źródła białka i z nich pierw ułóż sobie dietę tak by miec 5 posiłków by w każdym było źródło białka i by w sumie miec 2g bialka/kilogram masy ciala - pomoże ci w tym na pewno [...]
[...] znaleźć jakąś informacje. Waga podana to 80kg, jaki cel by nie był to białka za mało - tak na pierwszy rzut oka. Zapotrzebowanie obliczyleś prawidłowo? Zapoznaj się też ze źródłami weglowodanów, białek, tłuszczy w diecie. Podaje linki: http://www.sfd.pl/ -t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
[...] w glukozę czy tłuszcz zależy w głównej mierze od aminokwasów z których składa się owe źródło białka? A co się dzieje z "nadmiarem" białka w sytuacji gdy połączy się 2-3 źródła białka, które się wzajemnie uzupełniają (brak aminokwasów ograniczających; 100% wykorzystania przez organizm) zważywszy ,że białka nie można magazynować. Nie licząc [...]
[...] Źródła białka bazuj na mięsie (kurczak, wołowina, wieprzowina), rybach i jajach (ewentualnie serwatce). Trzymaj różnorodność posiłków nie tylko pod względem rodzaju źródła ww i białka, ale też smaku, by po tygodniu już tym nie rzygać. Co do tłuszczów to masz : orzechy, awokado, tłuste ryby, jaja, oliwa z oliwek, olej lniany, olej [...]
[...] Źródła białka bazuj na mięsie (kurczak, wołowina, wieprzowina), rybach i jajach (ewentualnie serwatce). Trzymaj różnorodność posiłków nie tylko pod względem rodzaju źródła ww i białka, ale też smaku, by po tygodniu już tym nie rzygać. Co do tłuszczów to masz : orzechy, awokado, tłuste ryby, jaja, oliwa z oliwek, olej lniany, olej [...]
[...] co SS. No a co do wagi, póki co się tym nie martwię, zobaczymy za tydzień jak to będzie wyglądało Jajka sa zayebiste, ileż można to mięso wcinać? cały dzień? Trzeba inne źródła białka też używać, "znizka z 35 na 30" aha ja mam po 45 !! fvck ale przynajmniej są duże, ładne i zdrowe Raz dziennie przynajmniej te jajka staram się [...]
[...] to jego spożycie ograniczyłabym do minimum, do tego te ryby z puszki, można przecież kupić świeże lub czy mrożone rybki, poza tym jest tyle innych możliwości jeśli chodzi o źródła białka @@-) 15.11 zaczęłaś brać siofor? nieprawdaż @-| to może potraktuj to jako start ;-) teraz możesz zacząć sprawdzać, jak działa na Ciebie dieta i trening i lek [...]
ANKIETA Wiek - 18 lat Wzrost - 180 +/- cm Staż treningowy - Z dieta dobra prawie rok tak to ponad 2 lata. Waga ciała: 75+/- zalezy jaki dzien, na ilu W jestem i jaka aktywnosc fizyczna. OBWODY: zmieniaja sie czesto, zalezy to od wody i wegli. Brzuch (na wysokości pępka): 74 Klatka: 110 na luzie Biceps (napięty) lewy/prawy: 38/39,5 Udo [...]
przygotuj sie psychicznie na duzo zarcia - bez tego nie pojdzie staraj sie dobierac posilki tak (sklad kazdego) ze skladnikow ktore Ci podchodza pamietaj ze nie ma 1 zrodla bialka nie ma jednego zrodla wegli z fatem juz jest gorzej - ale wiele Ci nie potrzeba wiec jesli to 'menu' ktore bylo w pierwszym poscie Ci odpowiada - trzeba tylko podraswoac [...]
Zdecydowanie dla Ciebie lepsza opcja będzie FBW Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
[...] z wody. Do tego pomidor, cebulka, grzybki. Z resztą np. Ben Pakulski czy John Meadows zalecają różnorodność przy spożywaniu białka, ponieważ jedzenie bez przerwy tego samego źródła białka może skończyć się alergią pokarmową. To samo zrobiłem z węglami: kasza jaglana, gryczana, chleb razowy (marki Tesco jest świetny, skład: mąka razowa, drożdże, [...]
jaja czy odżywka to są źródła białka, a owsiane to węgle , a orzechy to tłuszcze . Nie chce się kłócić , ale węgle to owsiane, miód, jabłko , a tłuszcze to wiórki kokosowe, orzechy , a dobre źródła białka to jajka i odzywka. I spójrz na rozkład, keks wysoko białkowy to bym miał 100g białka i znikome ilości tłuszczy i węgli. Ale już nie wtrącam [...]
A więc zapomnij o wszystkim co było tutaj do tej pory pisane Pójdziemy do celu malutkimi kroczkami, czyli będziemy modyfikować dietę co tydzień. Zaczniemy tak: - 1400kcal - 150g białka - 90g tłuszczu - ŻADNYCH węglowodanów. Źrodła białka: wszystkie mięsa (również te tłuste gatunki), podroby, wszystkie ryby, z naciskiem na te morskie i tłuste, [...]
[...] ćwiczenia z tego zestawu na koniec treningu i co jakiś czas zmieniać na inne. Nie mogę się przyczepić tylko do 5 posiłku reszta do modyfikacji w miare mozliwości. 1. Brakuje źródła białka i zdrowych tłuszczy, dodaj np. jajka . 2. Kanapki z razowym chlebem ? jeśli nie to zmień na razowy, dodaj jakąś rybe albo mięso bo szynka i ser to słabe źródła [...]
[...] ale chyba "pomagają" upały. Przejechałam się na okoniu - myślałam, że on ma "normalną" (czyli okooło 20g/100g) ilośc białka a tu zonk... musziałam dobijać białkiem jaj na koniec. Kolejne dni dietowo będa niemal identyczne, bo pole manewru jest mocno ograniczone.... tylko chude źródła białka. Zmieniony przez - Kokosik w dniu 2012-07-06 20:24:40